.::||[ آخر المواضيع ]||::.
اسباب السعاده 3 [ الكاتب : الدنيا فناء - آخر الردود : الدنيا فناء - عدد الردود : 0 - عدد المشاهدات : 40 ]       »     كن نافعا اينما كنت [ الكاتب : الدنيا فناء - آخر الردود : الدنيا فناء - عدد الردود : 0 - عدد المشاهدات : 33 ]       »     كن مصلحا بين الناس [ الكاتب : الدنيا فناء - آخر الردود : الدنيا فناء - عدد الردود : 0 - عدد المشاهدات : 43 ]       »     فضل من حفظ غيبه اخيه [ الكاتب : الدنيا فناء - آخر الردود : الدنيا فناء - عدد الردود : 0 - عدد المشاهدات : 40 ]       »     فضائل الصدقه [ الكاتب : الدنيا فناء - آخر الردود : الدنيا فناء - عدد الردود : 0 - عدد المشاهدات : 29 ]       »     المبيدات تعمل على اااااااااااا... [ الكاتب : خيرية - آخر الردود : الفردوس الاعلى - عدد الردود : 1 - عدد المشاهدات : 2336 ]       »     اضرار السكر دايت [ الكاتب : خيرية - آخر الردود : خيرية - عدد الردود : 0 - عدد المشاهدات : 46 ]       »     مجلة الحائط قطوف:::أقبلت خير أ... [ الكاتب : طالبة الجنة أم عمر - آخر الردود : طالبة الجنة أم عمر - عدد الردود : 0 - عدد المشاهدات : 233 ]       »     برنامج المسلم في العشر الأول م... [ الكاتب : عشاق الجنة - آخر الردود : عشاق الجنة - عدد الردود : 0 - عدد المشاهدات : 784 ]       »     هل يصح ام لا [ الكاتب : منه الله السلفيه - آخر الردود : منه الله السلفيه - عدد الردود : 0 - عدد المشاهدات : 157 ]       »    
.:: إعلانات الموقع ::.

قال الله تعالى: { مَا يَلْفِظُ مِن قَوْلٍ إِلَّا لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ } سورة ق الآية 18

الإهداءات


العودة   ركن الأخوات > :: البيت والجمال :: > مهارتك في طبق اليوم > مطبخ الحلويات
مطبخ الحلويات جميع انواع الجاتوهات والكيك والحلويات الشرقية والغربية

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
قديم 10-20-2010, 07:07 PM
الصورة الرمزية أم عائشه
أم عائشه أم عائشه غير متواجد حالياً
مشرفة

 
تاريخ التسجيل: Jul 2008
الدولة: يارب عفوك ورضاك
المشاركات: 2,204
أم عائشه is on a distinguished road
Smile لقمة القاضى (الزلابيه ) ... بالصور

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


المقادير:





2كاس دقيق.



1 م.ك خميرة.



كوب ماء.



1م.ك زيت.



المهم انها تكون بين عجينة الكيك والفطائر لاهي لينة قوي ولامتماسكة قوي




الطريقه:







اخلطي جميع المقادير السابقة بمضرب السلك حتى تتجانس



ثم اتركيها لمدة ساعة حتى تتخمر



ثم سخني الزيت على النار



بعد ان يصبح الزيت ساخنا وطي على النار وابدئي في التلقيم بالشكل التالي


البسي جونتي واستعملي يدك الاخرى بالضغط على العجين ثم التقطيها بالملعقة




حطيها في الزيت واهم حاجه الاستمرار في التقليب حتى تطلع محمرة مع جميع الجهات




ماتزويديش على النار واستمري في التقليب


[



]

ثم ضعيها في المصفاه



وبعد ذلك ضعيها في طبق التقديم وضعي عليها العسل او السكر



وبالهناء و الشفا


__________________

يـــــــــــــــــــــــارب ماليش غيرك انام واصحي في

خيرك ماتحوجنيش لغيرك

اللهم لا تجعل الدنيا اكبر همنا
ولا مبلغ علمنا
كن علي يقين بهذه الثلاث....
لا أحد ارحم بك من ربك..
ولا احد اعلم بهمك أكثر من ربك...
ولا أحد يقدر علي رفع الضر عنك الا ربك ....
فاستعن بالله والجأا اليه في كل حين
يكن لك فوق ما تريد

رد مع اقتباس
  #2  
قديم 10-20-2010, 11:35 PM
الصورة الرمزية أم عطاء
أم عطاء أم عطاء غير متواجد حالياً
مشرفة

 
تاريخ التسجيل: Mar 2010
الدولة: في بلاد الإسلام
المشاركات: 3,530
أم عطاء is on a distinguished road
افتراضي

الله ام عائشه جئتي الينا
ومعك الاكلات الجميييله
احبك في الله
__________________
رد مع اقتباس
  #3  
قديم 10-21-2010, 02:20 PM
الصورة الرمزية ام سليم
ام سليم ام سليم غير متواجد حالياً

مشرفة

 
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 4,458
ام سليم is on a distinguished road
افتراضي

شكلها جميل

على فكرة انا عملت زلابيه كذا مرة

بس بعيد عنكم بتطلع معوقه مش مكورة

وطعمها مش بيبقى تمام وبتبقى فاضيه من جوة

يمكن السبب فى كده انى مش بمسك العجين بإيدى قبل التقطيع

انا باخد بالملعقه من الصحن الى الطاسه على طول ...!!!
__________________
رد مع اقتباس
  #4  
قديم 12-05-2010, 12:01 PM
الصورة الرمزية بيسان
بيسان بيسان غير متواجد حالياً
مشرفة
 
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 1,200
بيسان is on a distinguished road
افتراضي

جزاك الله خيرا يا حبيبة..
والله انا خايفة أجربها ..
لاني عمري ما عملتها الا وطلعت بايظة ومبتبقاش مقرمشة ..
بتبقى وحشة خالص لدرجة اني خلاص بطلت اعملها تاني..
ايه رايك جربتي الطريقة دي وطلعت حلوة معاكي ؟؟
لو جربتيها قوليلي وكلامك ثقة ..
بس لو باظت خلاص وداعا للزلابية مش هعملها تاني أبدا
__________________
رد مع اقتباس
  #5  
قديم 12-06-2010, 03:01 PM
الصورة الرمزية أم عائشه
أم عائشه أم عائشه غير متواجد حالياً
مشرفة

 
تاريخ التسجيل: Jul 2008
الدولة: يارب عفوك ورضاك
المشاركات: 2,204
أم عائشه is on a distinguished road
افتراضي

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بيسان مشاهدة المشاركة
جزاك الله خيرا يا حبيبة..
والله انا خايفة أجربها ..
لاني عمري ما عملتها الا وطلعت بايظة ومبتبقاش مقرمشة ..
بتبقى وحشة خالص لدرجة اني خلاص بطلت اعملها تاني..
ايه رايك جربتي الطريقة دي وطلعت حلوة معاكي ؟؟
لو جربتيها قوليلي وكلامك ثقة ..
بس لو باظت خلاص وداعا للزلابية مش هعملها تاني أبدا
ايه مشكلتك فيها مثل بتكون معوقه مثل ما ام سليم بتقول ههه ولا ايه؟؟
باصي انتي تسبيها فترة حلوة تخمر ماشي وتضيفي معلقتين بيكنج بودر علشان تنفش
طريقتك ايه طيب؟
؟ وبعدين لازم نجرب مرة واتنين وعشرة علشان نتعلم ان لحد دلوقتي بجرب في حاجات وبفشل كثثثير وبجرب تاني لحد ما تنجح معايا ولو ما نجحتش خالص اديني جربت
__________________

يـــــــــــــــــــــــارب ماليش غيرك انام واصحي في

خيرك ماتحوجنيش لغيرك

اللهم لا تجعل الدنيا اكبر همنا
ولا مبلغ علمنا
كن علي يقين بهذه الثلاث....
لا أحد ارحم بك من ربك..
ولا احد اعلم بهمك أكثر من ربك...
ولا أحد يقدر علي رفع الضر عنك الا ربك ....
فاستعن بالله والجأا اليه في كل حين
يكن لك فوق ما تريد


التعديل الأخير تم بواسطة أم عائشه ; 12-06-2010 الساعة 03:04 PM
رد مع اقتباس
  #6  
قديم 12-08-2010, 01:48 PM
الصورة الرمزية بيسان
بيسان بيسان غير متواجد حالياً
مشرفة
 
تاريخ التسجيل: Sep 2009
المشاركات: 1,200
بيسان is on a distinguished road
افتراضي

ما انا جربتها كتير المشكلة مش في الشكل خالص بالعكس دايما شكلها تمام
بس الطعم
ساعات طرية ومليانة عجين من جوة
وساعات مجلدة وساعات معرفش المهم دايما مش مظبوطة
حتى جوزي كرها من ورايا بصراحة اتعقدت منها..

وياريت لو تعرفي طريقة تمام ومجرباها لصوابع زينب عايزاها لاني بحبها جدا
بس مش لا قية طريقة متجربة فخفت اجرب..
__________________
رد مع اقتباس
  #7  
قديم 04-28-2012, 10:32 PM
الصورة الرمزية طُمــوح
طُمــوح طُمــوح غير متواجد حالياً
مشرفة

 
تاريخ التسجيل: Mar 2012
المشاركات: 757
طُمــوح is on a distinguished road
افتراضي

جــزاكِ اللـــه خيــرا ,,

أنا بعملها نفس الطريقه بس بضيف معلقة سكر ونشا ....
النشا يخليها تكون مقرمشه وعلى مسؤوليتي يا أخت بيسان

مقاديري: 2 كوب دقيق وكوب ونص ماء و1م ك سكر وخميرة و2م ك نشا و 3 م زيت
والسيروم : كوب ونصف سكر و كوب ماء و ماء ورد ونقط من الليمون
__________________

رد مع اقتباس
  #8  
قديم 06-03-2012, 10:15 PM
الصورة الرمزية مشتاقه الى الجنه
مشتاقه الى الجنه مشتاقه الى الجنه غير متواجد حالياً
عضوة
 
تاريخ التسجيل: Jul 2009
المشاركات: 125
مشتاقه الى الجنه is on a distinguished road
افتراضي

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
سلم يمينك اختى الغاليه وصفه سهله
شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ...
لكى مني أجمل تحية .
__________________
دع الايــــــــام تفــــــعل ماتشاء وطب نفسا أذا حـــــــكم القضاء

ولاتجــــزع لحـــــــــادثة الليالي فما لحـــــــوادث الدنــــــــيا بقاء
رد مع اقتباس
  #9  
قديم 06-10-2012, 11:38 PM
الصورة الرمزية لؤلؤة سلفية
لؤلؤة سلفية لؤلؤة سلفية غير متواجد حالياً
مساعدة المشرفة العامة
 
تاريخ التسجيل: Jun 2006
الدولة: العاصمة السلفية
المشاركات: 5,923
لؤلؤة سلفية is on a distinguished road
افتراضي

جزاكي الله خيرا يا أم عائشة على الموضوع

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة طُمــوح مشاهدة المشاركة
جــزاكِ اللـــه خيــرا ,,

أنا بعملها نفس الطريقه بس بضيف معلقة سكر ونشا ....
النشا يخليها تكون مقرمشه وعلى مسؤوليتي يا أخت بيسان

مقاديري: 2 كوب دقيق وكوب ونص ماء و1م ك سكر وخميرة و2م ك نشا و 3 م زيت
والسيروم : كوب ونصف سكر و كوب ماء و ماء ورد ونقط من الليمون


جزاكي الله خيرا يا طموح

جربتي فعلا موضوع النشا ده ؟!!

عايزة أعملها صراحة واشتريت الدقيق خلاص وكله جاهز وتمام

بس بفكر اعملها ازاي تطلع حلوة لأن قبل كده كنت بعملها تطلع طرية وبتشرب زيت بشكل غبي !!

معرفش ايه السبب بالضبط ولا الخلل فين !!

كنت بعملها دقيق وخميرة وسكر وماء دافئ مش بحط نشا

فلو متأكدة مش هتشرب زيت يبقى خير جدا

وهل أحط بيكنج بودر برغم إني بحط خميرة ولا الخميرة تكفي ؟!

أظنها تكفي بس أكدي عليا

ولو طلعت حلوة بجد هدعي لك بظهر الغيب : )

وأكل لك قطعة على اسمك أو أصور لك واحدة وأهديها لك : ))
__________________


أم صهيب السلفي السكندري

اللهم بلغنا رمضــان


رد مع اقتباس
  #10  
قديم 06-13-2012, 12:08 AM
الصورة الرمزية طُمــوح
طُمــوح طُمــوح غير متواجد حالياً
مشرفة

 
تاريخ التسجيل: Mar 2012
المشاركات: 757
طُمــوح is on a distinguished road
افتراضي

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة لؤلؤة سلفية مشاهدة المشاركة
جزاكي الله خيرا يا أم عائشة على الموضوع



جزاكي الله خيرا يا طموح

جربتي فعلا موضوع النشا ده ؟!!

عايزة أعملها صراحة واشتريت الدقيق خلاص وكله جاهز وتمام

بس بفكر اعملها ازاي تطلع حلوة لأن قبل كده كنت بعملها تطلع طرية وبتشرب زيت بشكل غبي !!

معرفش ايه السبب بالضبط ولا الخلل فين !!

كنت بعملها دقيق وخميرة وسكر وماء دافئ مش بحط نشا

فلو متأكدة مش هتشرب زيت يبقى خير جدا

وهل أحط بيكنج بودر برغم إني بحط خميرة ولا الخميرة تكفي ؟!

أظنها تكفي بس أكدي عليا

ولو طلعت حلوة بجد هدعي لك بظهر الغيب : )

وأكل لك قطعة على اسمك أو أصور لك واحدة وأهديها لك : ))

يعنى لو طلعت مش حلوة مش ح تدعيلي لا لا لا

ده أنا مخليه كل الى وريا والى قدامي و بكتبلك الطريقه ؟؟ .. مليش دعوه ادعيلي برضوه .. بمزح

المقادير :نفس ماكتبت بس نسيت الملح

طريقتي وبالتفصيل الممـــل
الخطوة الاولى : يوضع " 2كوب دقيق و 2-3 م ك نشا(حسب القرمشة) وام ص ملح و ام ك خميرة و 1م ك سكر " في صحن

الخطوه الثانية : يضاف " 3 م زيت و كوب ونصف ماء دافئ (مش مره وحده ) " ويخلط بالمضرب الكهربائي جيدا لحد ما يتجانس

الخطوة الثالثة : تغطى العجين بكيس بلاستك لمدة 45 دقيقة

بعد 45 دقيقة
الخطوة الرابعة : يسخن الزيت على النار<< (يضاف للزيت معلقة نشا لكي لا تمتص العجين الزيت لوحبيتي )


يقطع من العجين( نفس أم عائشه ما حاطه في الصورة ) بالضغط عليها وتقطع بالملعقة وفي كل مرة تغمر الملعقة بالماء حتى لا يلتصق العجين
بالملعقة
تمتلئ المقلاه بالعجين
ترفع درجة الحرارة قليلا وتقلب لقمة القاضي بإستمرار بإستمرار الى ان نحصل على اللون البني الفاتح
قبل وضع الكمية الأخرى تُخفض الحرارة الى الوسط وتتبع نفس الطريقة

عند رفع لقمة القاضي من الزيت توضع في صحن عليه ورق أو منديل
تترك لتبرد وبعد ما تبرد يصب عليها السيروم أو عسل

وقدميها مع القهوة ولا أحلى
وبالهنــاء والشفــأء


ممكن نضيف في الخطوه الاولى " كاستر(لوحطينا 1م ك كاستر نشيل 1 م ك نشا) و هيل مطحون و زعفران أوحليب نيدو المجفف و فانيليا وماء ورد ) لو حبيتي ..

أنا لا أضع بيكنج بودر لوحبتي تحطي ح تطلع معاكِ من جو مليانه عجين مثل الكيك

الطريقه مجربه مش مره أكثر من مره
وبتطلع تمام التمام ومعلهاش كلام

ومن يوم ماعملتها وعمرها ما طلعت معايه شربه زيت ولله الحمد
ممكن تطلع محروقه ( برفع كتير درجة الحرارة)
ممكن تطلع مليانه عجين( بسبب عدم تمكن يدي في التقطيع )
بس مليانه زيت عمرها ما طلعت


وإن شاء اللــه تطلع مع حضرتكِ حلوة ^___^
__________________

رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
لقمة, الزلابيه, القاضي, بالصور


الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 08:44 AM.


Powered by vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd
جميع الحقوق محفوظة لكل مسلم مع ذكر المصدر